Deznodământ fericit pentru pacienții aduși la Spitalul de Urgențe ”Elena Beldiman” Bârlad în urma regretabilului incident de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, când trei persoane au murit din cauza unor complicații gastrointestinale.

Cele 15 persoane internate săptămâna trecută, când la spitalul bârlădean a fost activat Planul Alb, au părăsit secția Boli infecțioase complet vindecate, deși starea lor în momentul internării era una precară.

S-a impus o mobilizare rapidă a personalului spitalului, fiind chemați de acasă medici, asistente, infirmiere, brancardieri, în așa fel încât operațiunea de salvare să se desfășoare impecabil.

”A fost o misiune pentru care noi suntem pregătiți oricând, însă cea mai mare provocare a fost resursa umană. Am reușit să-i facem față cu succes, cu atât mai mult cu cât nu ne-a lipsit nimic din medicamentele de care a fost nevoie. Fiind vorba de pacienți cu afecțiuni psihiatrice, nu i-am internat pe toți la un loc, ci i-am distribuit în cele trei pavilioane ale secției Boli infecțioase, pentru ne asigura că avem control în cazul în care ar fi apărut situații neprevăzute. În astfel de caz, ar fi fost pregătiți să intervină atât medicii psihiatri de la Murgeni, cât și cei de la Bârlad”, a relatat dr. Monica Aioanei, medic infecționist.

Primarul Dumitru Boroș a ținut legătura în tot acest timp cu managerul Spitalului ”Beldiman”, Ciprian Feraru, iar în ziua internării pacienților a vizitat pavilioanele în care aceștia au fost tratați.

”Au fost niște zile de foc pentru spitalul bârlădean. Nu este ușor pentru o unitate care trece printr-o perioadă de redresare din toate punctele de vedere, după ani de zile în care a fost căpușată și stoarsă de fonduri, să facă față unor Planuri Albe activate la distanță de câteva zile unul de altul. Mă bucur că domnul manager Feraru, precum și ceilalți membri ai echipei de conducere, au fost prevăzători și au avut pregătite stocuri pentru incidente cu multiple victime. Iată că, așa mici și necăjiți cum suntem din punct de vedere al rețelei de sănătate, reușim să trecem cu profesionalism peste toate încercările.

Spitalul bârlădean este susținut, de foarte mulți ani, doar de cetățenii acestui oraș, deși aici vin la tratament oameni din toată partea de sud a județului. Are atribuții de spital județean, la fel ca cel de la Vaslui, doar că fondurile vin doar din contribuțiile bârlădenilor. Sunt sigur că aceste argumente vor cântări mai mult în fața decidenților noștri de la județ de acum înainte. Din partea guvernului actual am simțit deja efectele sprijinului considerabil, prin alocările financiare fără egal în ultimele decenii, reflectate în achizițiile de aparatură modernă”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Edilul-șef a ținut să le mulțumească tuturor celor implicați.

”Transmit recunoștința mea întregului personal care a pus umărul la salvarea victimelor de la Murgeni și din accidentul de autocar de la Sârbi. Le multumesc că au venit de acasă, unii și fără a fi chemați, pentru a salva viețile acelor oameni. Cuvintele nu sunt de ajuns, dar îi asigur că spitalul rămâne pentru noi o prioritate, iar anul care vine se conturează a fi unul de mari transformări în rețeaua medicală bârlădeană. Mai mult nu pot să spun acum”, a mai spus primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.