Spitalul bârlădean a scăpat definitiv de riscul de a rămâne fără oxigen pentru pacienții care nu pot respira fără acest gaz vital, grație Clubului Rotary Bârlad care a făcut un nou gest sublim pentru comunitatea locală, achiziționând o stație de producere oxigen și donând-o spitalului.

Stația a fost montată la secția Pneumologie (TBC) și prezentată, miercuri, 10 aprilie, în cadru oficial, în prezența autorităților locale, a conducerii spitalului și a membrilor Clubului Rotary.

Ideea de a achiziționa, monta și dona o stație de generare a oxigenului medical s-a născut din nevoia acută a secției de pneumologie. Suferința permanentă a pacienților, exprimată prin propoziția «nu avem suficient aer» a demonstrat personalului medical faptul că dotarea existentă, respectiv concentratoare portabile de oxigen este subdimensionată raportat la necesarul secției. Ca atare, prin eforturile reunite ale Clubului Rotary Bârlad și ale conducerii spitalului s-a creat un proiect ambițios. Clubul nostru și-a asumat achizițía și montarea stației de generare a oxigenului, iar Spitalul a asigurat platforma și alimentările necesare funcționării stației, precum și transportul oxigenului până la patul celor aflați în suferință”, a declarat Adina Codreanu, președintele Rotary Club Bârlad.

Stația are capacitatea de a acoperi simultan necesitățile a 63 de paturi și o valoare de aproximativ 60.000 de dolari.

Cu acest eveniment se încheie o etapă în existența spitalului bârlădean, aceea de a avea stații de oxigen la toate pavilioanele spitalului. În 2016, când am preluat primăria, niciunul dintre pavilioane nu avea o astfel de stație. Efortul dumneavoastră este cu atât mai prețios cu cât aici chiar nu am avut puterea financiară de a aloca întreaga sumă de la bugetul local. Am ținut să fiu prezent aici pentru că nu sunteți la prima acțiune de sprijinire a spitalului. Este motivul pentru care comunitatea locală, Primăria și Consiliul Local Bârlad vă sunt recunoscători. Vă mulțumim și vă prețuim”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Suma necesară achiziționării stației a fost asigurată în urma unor sponsorizări locale, dar și ale unor Cluburi Rotary din S.U.A., Marea Britanie și România, împreună cu Districtele care le guvernează, precum și cu Fundația Rotary Internațional.

Printre sponsorii locali se numără: Crismih SRL, Paloda SA, Conda-Tex SRL, Miocodis SRL, Spectral Mobilă SA, Vanbet SRL, Elixir SRL, Compactus-Rom SRL, Energoconstruct SRL, Internațional Tehno SRL, Rosavis Prod SRL, Model Consultancy SRL, Confecții Bârlad SA, Supragrind Diamond SRL, Bunc Logistique SRL, Mercur SA, Tehnoconsult SRL, Principal Ioan Bebi SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.