A început o nouă campanie de colectare a medicamentelor expirate 𝗹𝗮 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗥𝗲𝘃𝗶𝘁𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝗖𝗼𝗿𝗽𝗼𝗿𝗮𝗹𝗮̆ 𝘀̦𝗶 𝗟𝗼𝗶𝘀𝗶𝗿 (𝗳𝗼𝘀𝘁𝗮 𝐁𝗮𝗶𝗲 𝐂𝗼𝗺𝘂𝗻𝗮𝗹𝗮̆). Programul este de luni până vineri, în intervalul 10-18.
𝐁𝐚̂𝐫𝐥𝐚̆𝐝𝐞𝐧𝐢𝐢 𝐩𝐨𝐭 𝐚𝐝𝐮𝐜𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐮𝐳𝐚𝐭𝐞 și neutilizate în punctul de colectare 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐩𝐞 𝟏𝟔 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞.
”Este ultima astfel de campanie organizată la Centrul de Revitalizare Corporală.
De la 1 ianuarie 2024 va intra în vigoare legea care va permite returnarea medicamentelor expirate sau neutilizate în locuri special amenajate în curțile spitalelor în regim permanent. E important să ținem cont de faptul că medicamentele nu pot fi aruncate în coșul de gunoi obișnuit, acestea producând poluarea pânzei freatice, ori dacă sunt folosite necorespunzător, pot cauza intoxicații. Astfel, medicamentele aruncate de bârlădeni vor fi colectate în recipiente speciale, urmând ca o firmă autorizată să le distrugă în mod corespunzător”, a transmis Ana-Maria Vintilă, viceprimarul municipiului Bârlad.
ATENȚIE! Nu sunt colectate medicamentele din categoria preparatelor psihotrope sau precursori de droguri, conform Legii nr. 339/2005 (medicamente eliberate pe formulare verzi sau galbene) și citostatice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.