Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local care va avea loc joi, 25 aprilie, se află un proiect de hotărâre privind atribuirea unei locuințe de serviciu celui mai nou medic al Spitalului de urgență ”Elena Beldiman”, doamna doctor Olga Tamciuc, specialist în ortopedie pediatrică.

Este pentru prima dată când spitalul bârlădean are un ortoped pediatru, iar faptul că, întocmai cum ne-a dezvăluit doamna doctor, la Iași, unde domnia sa a făcut rezidențiatul, ajung zilnic unul sau doi copiii cu diverse probleme ortopedice, ne arată câtă nevoie este în Bârlad de un specialist în acest domeniu.

”Sunt foarte bucuros că municipalitatea bârlădeană are posibilitatea de a mai pune o cărămidă la consolidarea serviciilor de sănătate din orașul nostru, un sector care a fost atât de suferind vreme de mulți ani. Am spus încă din 2016, când a început misiunea mea de primar al Bârladului, că sănătatea va fi o prioritate pentru mine. Asta înseamnă atât dotarea, reabilitarea, investiții, înnoire și dezvoltare pentru acest sector, lucruri pe care le facem continuu de 8 ani, cât și preocupare pentru întregirea și diversificarea paletei de servicii medicale, prin asigurarea unui minim de confort pentru specialiștii care vor să se stabilească în orașul nostru. A convinge medici bine pregătiți să aleagă Bârladul, când cei mai mulți preferă centrele universitare, nu este un lucru ușor. Tocmai de aceea nu ezităm în a face tot ce ne stă în putință pentru ca acești specialiști să aibă toate motivele să ne aleagă”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Pentru managerul spitalului, Ciprian Feraru, atragerea unui ortoped pediatru la Bârlad a fost unul dintre obiectivele cele mai importante incluse în proiectul său de management.

”Suntem recunoscători și incantați ca, in sfârșit, am reușit sa cooptăm in echipa medicală a instituției noastre un medic specialist in ortopedie pediatrică, o specializare atât de solicitată in ultimii ani la Barlad. Lunar, zeci de părinți cu copii suferind de fracturi, luxații, entorse etc. erau nevoiți sa se deplaseze la Iasi, pentru consultații, controale și îngrijirea medicală corespunzătoare. Începând din aceasta săptămâna, toți cei ce au nevoie de un medic pentru afecțiunile ortopedice ale minorilor se pot adresa doamnei doctor Tamciuc Olga, un profesionist desăvârșit, un cadru medical blând și empatic”, a declarat managerul Ciprian Feraru.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.