Lucrările la primul proiect destinat persoanelor vârstnice realizat vreodată la Bârlad se apropie cu pași repezi de finalizare.

Ultima lună și jumătate a fost dedicată placării cu rigips a pereților, montării gresiei, a faianței, a parchetului și realizării plafonului. De asemenea, clădirea a fost branșată la rețelele de apă și de canalizare, urmând a fi făcute și branșamentele la electricitate și gaze naturale.

Inaugurarea investiției este planificată pentru luna ianuarie.

Amplasată pe strada Nicolae Tonitza, pe locul fostei centrale termice din zonă, de la care au fost preluate fundația și pilonii de rezistență, prima investiție gândită special și dedicată bârlădenilor vârstnici va avea o suprafață de 343 mp.

Centrul va avea capacitatea de a găzdui zilnic 80 de persoane.

”Ne-am dorit un centru pentru vârstnicii singuri sau marginalizați, pentru ca activitățile de care vor avea parte aici să contribuie la îmbunătățirea calității vieții lor. Bârlădenii aflați în aceste situații se vor putea bucura de socializare, de evenimente culturale, de activități de divertisment. Aici vor găsi condiții de a participa la jocuri de societate, gimnastică, dans, activități de creație, vor beneficia de consiliere psihologică etc. Centrul de socializare pentru persoane vârstnice, împreună cu modernizarea sălii de sport și construirea noului corp pentru Grădinița 5, vor revitaliza această aripă a zonei Stadion. Cele trei obiective au fost realizate pe locul unor clădiri abandonate, aflate într-o avansată stare de degradare, motiv din care priveliștea zonei era una neplăcută. Cel mai important este faptul că prin cele trei investiții asigurăm servicii și spații pentru toate categoriile de vârstă”, a transmis primarul Dumitru Boroș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.