Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad face încă un pas uriaș spre normalitate: un nou lot de echipamente medicale de ultimă generație, în valoare de 1.131.262 lei, a sosit zilele trecute, în urma demersurilor făcute de conducerea Primăriei Bârlad și a spitalului, după aprobarea Legii 88/2023, la Ministerul Sănătății.

Din această sumă, 117.863 de lei au fost alocate de la bugetul local al Bârladului, printr-un proiect inițiat de primarul Dumitru Boroș și aprobat de Consiliul Local.

Astfel, baza materială a unității s-a înnoit cu încă o serie de ecografe, stații de oxigen, camere video endoscopice, incubatoare paturi radiante, microscoape, tărgi incubatoare și multe alte echipamente moderne, de mare necesitate.

Aparatura vine în completarea primului lot de echipamente medicale ultramoderne sosit în lunile iulie și august, în valoare de 6.421.000 lei, sumă suplimentată cu 735.555 lei (peste 7 miliarde de lei vechi) de către municipalitatea bârlădeană.

Au fost aduse o nouă linie laparoscopie chirurgie generală, instrumentar laparoscopie, video rectoscop, detector cu ultrasunete pentru intervențiile laparoscopice, EKG portabil, microm rotativ, unitate urologie (la blocul operator), echipament oftalmologic, stimulator cardiac extern, defibrilator extern, aparat anestezie, 100 de paturi electrice, 100 de noptiere, cărucioare de resuscitare și trolere de medicație și tratament, microscoape de laborator, baie de flotație pentru cabinetul Anatomie patologică,combină oftalmologică, containere sterilizare pentru autoclav, masă ginecologică etc.

”Alocările financiare făcute anul acesta de actualul Guvern sunt cele mai mari din ultimii 30 de ani. În sfârșit, după ce ministerul Sănătății a fost condus de un vasluian de-al nostru, care nu a sprijinit cu nimic spitalul bârlădean atunci când a putut, ba chiar ni l-a închis în perioada pandemiei, acum Bârladul este privit cu atenție de cei de la București. Încet, încet, spitalul nostru se îndreaptă spre normalitatea pe care bârlădenii o merită. Pașii care s-au făcut în ultimii ani pentru îmbunătățirea serviciilor medicale ne vor ajuta ca, în scurt timp, să stăm cu fruntea sus printre spitalele performante din țară în ceea ce privește dotările. Un salt semnificativ în acest sens va fi făcut odată cu inaugurarea noii clădiri a Ambulatoriului, care vine la pachet cu dotări de anvergură, printre care primul RMN al orașului și un nou computer tomograf. Desigur, mai avem multe de făcut, dar faptul că în șase ani am reușit să schimbăm atât de multe lucruri – de la reinternalizarea serviciilor de bucătărie și spălătorie, până la dotări importante, precum CT-ul, nu poate decât să ne ambiționeze să ducem la bun sfârșit planul pe care mi l-am propus încă din 2016, acela de a salva spitalul Bârladului”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.