Ca urmare a unor informații apărute în spațiul public, domnul primar Dumitru Boroș își face cunoscut următorul punct de vedere:
”Mă declar mâhnit, dar deloc surprins, de informațiile neadevărate postate de doamna Gabriela Plăcintă David pe pagina oficială a Centrului Județean de Excelență Vaslui, informații preluate de o parte a presei fără o minimă verificare.
Aduc la cunoștința elevilor, a părinților și a opiniei publice adevărul pe care doamna în cauză fie l-a trecut sub tăcere, fie l-a mutilat din motive care nu îi fac cinste.
Vreau să atrag atenția că fiecare afirmație pe care o fac în cele ce urmează are în spate documente oficiale, pe care vi le pun la dispoziție în cadrul acestei postări.
* documentele pentru finanțarea cu suma de 50.000 de lei a taberei de vară în care vor merge elevii din cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui, au primit toate vizele și semnăturile necesare pe data de 7 iulie 2023, la exact o zi după solicitarea transmisă de doamna Gabriela Plăcintă și înregistrată la Primăria Bârlad (foto 1 și foto 2)
* Banii necesari organizării taberei fac parte din suma de 160.000 de lei alocați în 2023 de la bugetul local special pentru Centrul Județean de Excelență Vaslui.
* Doamna Gabriela Plăcintă a solicitat pentru Centrul de Excelență suma de 100.000 de lei, restul de 60.000 de lei fiind o suplimentare făcută la propunerea mea, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, din luna februarie 2023, aspect menționat în procesul-verbal al ședinței respective (foto 3).
* Acest proiect de hotărâre, prin care s-au alocat 160.000 lei pentru Centrul Județean de Excelență, al cărei director este momentan doamna Plăcintă, nu a primit aprobarea colegilor de partid ai domniei sale, respectiv consilierii PSD, care s-au abținut de la vot (Aneta Vasilache, Ion Filip, Sorin Răducanu, Mircea Leonte, Andrei Huiban); doamna Gabriela Plăcintă nu a participat la vot la acest proiect; nici consilierul Bogdan Sârbu nu a sprijinit prin vot acest proiect.(foto 4).
* Daca am fi actionat toți – consilierii și primarul, asa cum au actionat cei de la PSD, care nu au votat nici bugetul Bârladului pe 2023, astăzi nu mai aveam Centru de Excelenta la Barlad! Nu am văzut-o pe doamna Placinta atunci, nici supărată, nici nemulțumită, nici revoltată, că cei de la PSD, printre care și domnia sa, se opun Centrului de Excelență!
* Profit de ocazie pentru a le mulțumi nominal consilierilor locali care au aprobat proiectul prin care am suplimentat fondurile necesare funcționării Centrului de Excelență: Carmen Dima, Ana Maria Vintilă, Ioan Racoviță, Florin Palade, Florin Ferlovici, Ionuț Pasat, Liviu Luca, Iulian Mardare, Vlad Sârbu, Corneliu Pleșu, Vasile Ivan, Mihai Zugravu.
* Mulțumiri speciale îi aduc și doamnei profesor Nușa Dumitriu-Lupan, căreia i se datorează existența Centrului Județean de Excelență. Domnia sa a început demersurile pentru înființarea centrului încă din 2017, pentru ca, în martie 2018, eforturile sale să devină realitate.
O felicit, pe această cale, pentru dăruirea și eleganța cu care a condus acest centru.
Din păcate, în acest moment, în ciuda dorinței noastre (dovedită prin fapte) de a lăsa ca aici să strălucească doar excelența elevilor, avem parte doar de zdrăngăneala politică a celor care nu au reușit vreodată să se remarce altfel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.