Vești bune pentru Podeni și Munteni! Începe asfaltarea primelor 21 de străzi din cele două cartiere al municipiului Bârlad
În urma evaluării ofertelor pentru proiectul ”Asfaltare și modernizare străzi cartierele Munteni și Podeni, Lot 1”, a fost desemnată câștigătoare SC Conbetas SRL.
În cadrul procedurii de licitație, firma s-a angajat să efectueze lucrările cu suma de 20.303.256 lei (cu TVA).
Din această sumă, 18.000.000 de lei sunt asigurați de la bugetul de stat, prin programul ”Anghel Saligny”, restul fiind suportați de la bugetul local al municipiului Bârlad.
”Sperăm ca rezultatul acestei licitații să nu fie contestat și să ne trezim cu piedici care să ducă la tergiversarea unuia dintre cele mai așteptate investiții pentru locuitorii din Podeni și Munteni. Dacă nu vor fi contestații, după data de 19 iulie, firma câștigătoare se va putea apuca de treabă, termenul de finalizare fiind primăvara lui 2026. Am spus și cu alte ocazii, este vorba de un prim lot de străzi, asfaltarea urmând să se facă etapizat. Nu putem asfalta deodată toate străzile, după decenii întregi în care nu s-a făcut nimic pentru acești oameni. Le mulțumesc pe această cale consilierilor locali PNL, USR și ALDE, care au votat pentru asfaltarea celor 21 de străzi, existente în prima etapă: Carmen Dima, Ana-Maria Vintilă, Florin Palade, Florin Ferlovici, Ioan Racoviță, Ionel Pasat, Corneliu Pleșu, Mihai Zugravu, Vlad Sîrbu, Vasile Ivan, Iulian Mardare și Liviu Luca.
Domnii de la PSD și consilierul independent nu au sprijinit prin vot asfaltarea lotului I din Munteni-Podeni. De altfel, ei nu și-au dat votul pentru nicio investiție cuprinsă în Anexa I a Bugetului pe 2023, din ședința de pe 28 februarie”, a transmis primarul Dumitru Boroș.
Bârlădenii care doresc să vadă și restul investițiilor cuprinse în Anexa I, care se vor realiza la Bârlad doar în baza votului celor 12 consilieri, o pot face accesând link-ul: https://primariabarlad.ro/hotararea-nr-35-din-28-02-2023…/
Lista străzilor ce vor fi asfaltate: Ardeal, General Cerchez, G.G. Ursu, Iordache Gane, Soarelui, Dumbrava Roșie, Învățăturii, Simion Bărnuțiu, 1877, Victor Ion Popa, Virtuții, Lunei, Decebal, Grahilor, Mărășești, Dimitrie Cantemir, Dochia, Băltărețului, Principatele Unite, Milcov și Traian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.