Ieri, primarul Municiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, a semnat predarea amplasamentului clădirii Școlii „Episcop Iacov Antonovici”, în vederea demararării lucrărilor de creștere a eficienței energetice a acesteia.
Astfel, primarul Dumitru Boroș s-a deplasat la sediul instituției de învățământ, unde s-a întâlnit cu proiectanți, constructori și reprezentanți ai altor instituții care vor fi implicate în acest proiect.
„Se știe că educația este, alături de sănătate, prioritatea madatului meu. Împreună cu echipa din primărie, cu care am lucrat la acest proiect, cred că este extrem de necesar pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu din învățământul bârlădean. O să urmeze o perioadă în care se va munci intens, deocamdată avem și atuul vacanței elevilor și sperăm să finalizăm lucrările cât mai repede posibil, chiar dacă durata execuției este de 12 luni, începând din data de 03 iulie, anul curent. Important este că, la final, nu va mai fi nevoie de bani cheltuiți inutil pentru întreținerea și reparația clădirii, a instalațiilor, ferestrelor, ușilor sau acoperișului și mai ales pentru asigurarea căldurii în timpul iernii”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Proiectul „Creșterea eficienței energetice a Școlii „Ep. I. Antonovici” are o valoare de 1.178.815 euro (fonduri obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență) și prevede executarea de lucrări pentru eficientizarea energetică a pereților exteriori, a ferestrelor și ușilor, a acoperișului, a pardoselilor, montaje de panouri fotovoltaice și de sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald, care vor permite, însă, iluminarea și încălzirea naturală a spațiilor pe timp de iarnă. Totodată, se vor realiza și lucrări la instalația electrică, prin introducerea unui sistem de iluminat economic (cu becuri led și sensor de prezență – în grupurile sanitare), la instalația de ventilare (introducerea unui sistem descentralizat de ventilație cu recuperarea de căldură, câte un echipament în fiecare sală de clasă). La Școala „Ep. I. Anonovici” învață actualmente 900 de elevi.
Reamintim că, în prezent, în domeniul educației, sunt începute sau finalizate proiecte după cum urmeză:
1. Reabilitare și extindere Grădinița nr. 2 (în derulare);
2. Reabilitare și extindere Grădinița nr. 8 (finalizat);
3. Construire și dotare corp nou Grădinița nr. 5 (în derulare);
4. Reabilitare și dotare Școala Profesională (în derulare);
5. Construite și dotare teren sport Școala „Iorgu Radu” (finalizat);
6. Refacere acoperiș corpuri Liceul „Mihai Eminescu” (finalizat);
7. Construire și dotare creșă str. Mircea cel Bătrân (finalizat)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.