Pas important pentru reabilitarea, restaurarea și consolidarea a două clădiri de mare însemnătate pentru Bârlad: Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” și Casa Juvara Marți, 1 august, clădirea Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” și Casa Juvara, cea care va deveni Casa Personalităților Tutovene, au fost înscrise în Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat. Proiectul ”Reabilitare si restaurare Liceu M. Eminescu – Corp C1, C2, C3” are valoarea de 141.942.695,89 lei, în timp ce Proiectul ”Reabilitarea, restaurarea si consolidarea clădirii Casa Juvara – Casa Personalitatilor Tutovene” este estimat la 11.719.951 lei.
”În ciuda tuturor piedicilor care ne-au fost puse de consilierii PSD, a diversiunilor, a calomniilor și a minciunilor incredibile cu care au umplut spațiul public în legătură cu demersurile noastre legate de reabilitarea Liceului Eminescu, am reușit pe muchie de cuțit, să depunem documentația pentru obținerea finanțării.
Le mulțumesc pentru sprijin doamnei viceprimar Ana-Maria Vintilă și consilierilor Carmen Dima, Ioan Racoviță, Florin Ferlovici, Florin Palade, Liviu Luca, Iulian Mardare, Mihai Zugravu, Ionuț Pasat, Ovidiu Ciobotaru, Vlad Sîrbu, Corneliu Pleșu și Vasile Ivan, pentru ca au înțeles necesitatea și urgenta acestui proiect foarte important pentru rețeaua școlară din Barlad.
După ce prima dată proiectul a picat din cauza consilierilor PSD și a celui independent, a avut loc o mobilizare exemplară a consilierilor PNL, USR și ALDE, unii venind chiar din concediu pentru a fi prezenți la vot, așa încât la următoarea ședință s-au strâns voturile necesare înscrierii la finanțare a Liceului Eminescu.
Multumesc și echipei de oameni dedicați și competenți din cadrul Serviciului de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Bârlad, care au muncit și zi și noapte pentru a fi în grafic cu documentele.
Mă bucur, de asemenea, că după zeci de ani în care a fost lăsată în uitare, a venit rândul și Casei Juvara, o bijuterie arhitectonica, încărcată de istorie, să își recâștige splendoarea și semnificația în peisajul urbei. Încet, dar sigur, Bârladul își redobândește zestrea arhitecturală, culturală și spirituală”, a transmis primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.