Au fost finalizate lucrările de construcție a primei grădinițe ridicate din temelii la Bârlad, în ultimii 40 de ani: este vorba de noua clădire în care va fi mutată Grădinița nr. 5 ”Clopoțel”, unitate care și-a desfășurat activitatea într-un imobil degradat, unde spațiul și locul de joacă erau insuficiente.

Miercuri, 20 septembrie, primarul Dumitru Boroș a fost prezent la recepția lucrărilor, efectuată de comisia desemnată, împreună cu reprezentanții firmelor implicate în realizarea investiției.

Noul corp se află pe strada Mihail Kogălniceanu (peste drum de vechea clădire), în aceeași zonă în care a funcționat cândva Clubul Elevilor. Clădirea se desfășoară pe o suprafață de 974,43 mp și este compusă din două niveluri (parter și etaj), care vor găzdui 7 săli de grupă, un spațiu primire copii, cabinet medical, izolator, sală mulțifuncțională, grupuri sanitare pentru fiecare sală de grupă și pentru personal, bucătărie, spații administrative, spălătorie și sală tehnică.

Imobilul este construit conform standardelor europene, respectând principiile eficienței energetice.

Proiectul „Construire și dotare corp nou pentru Grădinița cu program prelungit nr. 5 «Clopoțel» a fost implementat cu finanțare europeană în valoare de 4,7 milioane lei (cu TVA).

Copiii se vor putea muta în noua clădire în aproximativ o lună, după ce vor fi livrate și dotările.

”Recent a fost inaugurat și noul corp de clădire cu care a fost extins Grădinița nr. 8, de pe strada Dragoș-Vodă. În momentul de față, se află în derulare lucrările de extindere a Grădiniței nr. 2. Lucrăm la proiectarea unei noi grădinițe pe strada Grigore Ignat. Anul trecut am inaugurat o nouă creșă pe strada Mircea cel Bătrân. Cu ajutorul lui Dumnezeu, în viitor vom căuta să rezolvăm problema spațiului și pentru alte grădinițe. Tot în zona învățământului, în derulare se află și reabilitarea și dotarea Școlii Profesionale, reabilitare termica a Scolii «Antonovici», reabilitarea Liceului «Cuza». Am depus pentru finanțare proiectul de consolidare și reabilitare termică a Liceului «Eminescu». Anul școlar a început și cu vestea bună a semnării contractului pentru dotarea tuturor unităților de învățământ din Bârlad, în așa fel încât vor apărea noi laboratoare, va exista mobilier nou, săli de clasă inteligente, dotate cu tehnologie de ultimă oră. Facem tot ce putem pentru copiii aceștia care vor fi sprijinul nostru de mâine. Nu a existat nicio axă de finanțare europeană pe care noi să nu o accesăm, în așa fel încât Bârladul să prindă cât mai mult din tot ce este pus la dispoziție pentru îmbunătățirea confortului în învățământ”, a transmis primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.