Acordul de parteneriat, aprobat prin hotărâre de consiliu local de către legislativul bârlădean la propunerea Executivului Local, a fost semnat.
Evenimentul a avut loc luni, 18 septembrie, în municipiul Ștrășeni, din Republica Moldova, localitate cu care, în ultimele luni, s-au purtat mai multe discuții în vederea accesării în comun de fonduri europene. Astfel, la invitația gazdelor moldovene, o delegație din partea Municipiului Bârlad, formată din primarul Dumitru Boroș, Olga Ungureanu, director Directia Servicii Edilitare, Magda Voinea, șef Serviciu Juridic și Huminic Ciprian-Sorin, consilier Dezvoltare Locală, s-a deplasat peste Prut pentru semnarea acordului de parteneriat, pe care Primăria și Consiliul Local Bârlad și l-au însușit în ședința ordinară din data de 31 august, a.c.. Acordul face parte din Programul „Interreg VI-a Next România – Republica Moldova” iar scopul lui este depunerea la finanțare a unor propuneri de proiecte comune.
„O prioritate vizată și discutată cu partenerii din Strășeni a fost „Comunități verzi”, respectiv îmbunătățirea protecției și conservării biodiversității naturii și a infrastructurii ecologice, inclusiv reducerea tuturor formelor de poluare. Ne referim aici la infrastructura verde urbană, pentru crearea unei rețele de spații verzi și elemente naturale pentru a oferi diverse beneficii ecologice, sociale și economice, cum ar fi parcuri, grădini, acoperișuri verzi, copaci stradali, ziduri verzi, păduri urbane, zone umede, coridoare verzi și alte elemente naturale și semi-naturale.
De asemenea, am abordat și decis să aplicăm și pentru „Dezvoltarea socială transfrontalieră”, care are ca obiectiv îmbunătățirea accesului egal la servicii incluzive și de calitate în educație, formare și învățare pe tot parcursul vieții. Aici se poate aplica pentru a dezvolta în comun o infrastructură accesibilă, inclusiv prin dotarea cu echipamente a instituțiilor de învățământ din cele două municipii. Din partea Primăriei Municipiului Strășeni, doamna primar Valentina Casian și doamna viceprimar Cristina Smolenschi s-au arătat mai mult decât nerăbdătoare să vedem cu toții pus în aplicare acordul semnat, care urmează a fi coordonat de către municipiul Bârlad, având în vedere experiența noastră în accesarea fondurilor europene”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
La finalul întâlnirii, gazdele și-au manifestat aprecierea pentru colaborarea pe care au început-o oficial cu municipiul Bârlad.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.