Astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Municipal Bârlad, la propunerea Executivului local au fost aprobați indicatorii tehnico-economici (faza SF) ai obiectivului de investiție „Dezvoltarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete în Municipiul Bârlad”. Astfel, se vor înființa 4 noi trasee, ce vor însuma aproape 9 kilometri de piste special destinate bicicliștilor.

„În luna februarie a acestui an, am semnat cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice și Administrației Contractul de finanțare nr. 17148/10.02.2023 pentru acest obiectiv de investiție. Valoarea acestuia este de peste 6,2 milioane lei, cu TVA iar banii provin din PNRR. Prin această investiție se urmărește dezvoltarea unei infrastructuri de transport velo în municipiul Bârlad, care să le ofere cetățenilor condiții de transport civilizate, moderne și sigure. Totodată, venim și în întâmpinarea nevoilor bicicliștilor, care sunt din ce în ce mai mulți și care au solicitat condiții adecvate de deplasare”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Cele patru trasee velo sunt:

Traseul I: Str. M. Eminescu·, Sos. Tecuciului; DN 24D; Str. Palermo; zona Prodana;

Traseul 2: Blvd. Republicii (DN 24 – IRB – Park & Ride Nord – Stadion rugby);

Traseul 3: Str. Cpt. Grigore Ignat;

Traseul 4: Str. Metalurgiei

În vederea demarării proiectului, a fost deja semnat un contract de elaborare a întregii documentații tehnice pentru execuția obiectivului de investiție. La finalul implementării acestuia, Bârladul va avea peste 22 kilometri de piste pentru bicicliști.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.