Zi importantă la Bârlad, astăzi. Marcel Ciolacu, prim-ministrul României,  Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene, s-au aflat în vizita pe șantierul Variantei Ocolitoare a Bârladului (VOB).

Delegația oficiala a fost întâmpinată de reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, ai firmei Concelex, constructorul VOB, deputatul Adrian Solomon, senatorul Mihail Iulian Bîca, Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Boroș, primarul Municipiului Bârlad și Alina Munteanu, primarul Comunei Grivița.

Au fost purtate discuții tehnice în legătură cu investiția privind construirea șoselei de centură, în cadrul cărora reprezentantii firmei constructoare au subliniat și fata de oficialii Guvernului ca VOB va fi data în folosință în ultimele zile ale lui iunie 2024. Atât reprezentanții DRPD Iași, cât și cei ai Concelex, au apreciat disponibilitatea și sprijinul autorităților centrale pe toată durata derulării lucrarilor, inclusiv implicarea în soluționarea blocajului care a dus la întârzierea finalizării investiției.

La finalul vizitei, au fost făcute declarații de presă din partea premierului Ciolacu, a ministrului Grindeanu și a primarului Dumitru Boroș.

„În numele bârlădenilor vreau să mulțumesc din suflet pentru cea mai importantă investiție locală, care demonstrează că Bârladul este pe harta dezvoltării României. Vizita domnului prim-ministru de astăzi ne dă speranța că investiția, cea mai importată din ultimii 30 de ani, se va finaliza la termenul avansat de către costructor, respectiv finalul lunii iunie. Atunci, ea va scoate din oraș traficul greu înspre și dinspre Republica Moldova sau înspre și dinspre Iași. Totodată, mai avem și speranța că municipiul va beneficia și de alte investiții majore iar domnul prim-ministru ne-a asigurat că așa va fi”, a spus primarul Dumitru Boroș.

„Spital nou la Bârlad”, a completat, în încheiere, premierul Ciolacu.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.