În urma căderilor abundente de zăpadă și a viscolului care se manifestă și la această oră, la nivelul municipiului Bârlad se intervine cu tot personalul SC CUP SA, precum și cu utilajele din dotare.

Astfel, încă de la primele ore ale dimineții, în cartierele Deal I și Deal II, „Mihai Eminescu”, Bariera Puiești și Țuguieta, au intervenit trei buldoexcavatoare cu lamă, un autogreder și două sărărițe. S-a pus accent deosebit pe străzile Gheorghe Doja, 1 Decembrie, Epureanu, Vasile Pârvan, Republicii și Tecuciului, iar personalul societății a intervenit manual pentru degajarea de zăpadă a stațiilor de autobuz și a trecerilor de pietoni.

„Am intervenit cu prioritate pe arterele intens circulate, acolo unde sunt unități sanitare și de învățământ sau pe cele în rampă sau tranzitate de mijloace de transport. Imediat ce le-am deblocat pe acestea, am intrat pe străzile din cartierele Munteni și Podeni. Deja utilajele sunt pe Căpitan Grigore Ignat, Petru Rareș și Trestiana. Deși vântul încă suflă cu putere iar ninsoarea nu s-a întrerupt, în continuare se va acționa atât timp cât va fi nevoie. Vreau în schimb să fac apel, în special la conducătorii auto, să permită utilajelor de deszăpezire să își facă treaba, să creeze culoare pentru ca acestea să poată pătrunde pe cât mai multe străzi și să nu staționeze pe carosabil. Reamintim agenților economici că au obligația de a curăța trotuarele în dreptul spaților comerciale pe care le dețin iar persoanele fizice care dețin locuințe trebuie să curețe zăpada în dreptul proprietăților. Vom monitoriza situația și vom rămâne pe teren pentru a ne asigura că nu vor apărea blocaje rutiere în municipiu. Momentan, circulația mijloacelor de transport în comun se face în condiții de iarnă, pe toate traseele, nefiind zone în care să nu se poată ajunge”, a transmis primarul Dumitru Boroș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.