Ieri, la sediul Primăriei Bârlad, într-un cadru festiv a fost aniversat la împlinirea a 88 de ani domnul Gruia Novac, cetățean de onoare al Bârladului.
Profesor emerit, critic și istoric literar, întemeietorul revistei „Baaadul literar”, Gruia Novac este unul dintre dascălii substanțiali ai Școlii Bârlădene, este un om- spectacol, exponent al cetății și spiritului civic.
Născut la 22 noiembrie 1935, în comuna Căprești, sat Prodăneștii Vechi, județul Soroca, Basarabia, profesorul Gruia Novac este unul dintre cei mai valoroși oameni de cultură pe care îi are Bârladul.
I-au fost alături la aniversare cu gânduri și urări de „La mulți ani” prieteni apropiați, membri ai Asociației C. A. R. P. „Elena Cuza” Bârlad, scriitori, primarul Dumitru Boroș și viceprimarul Ana-Maria Vintilă.
„Iubite domnule Gruia Novac, sunteți pentru noi un model și un prieten de care avem multă, multă nevoie, în continuare. Vă asigur că toti cei care, astăzi, am venit să vă sărbătorim avem în suflet doar gânduri curate și de sănătate, în ce vă privește. Vreau să vă mulțumesc sincer pentru tot ceea ce ne-a oferit un adevărat om al cărții, așa cum cu drag vă știm și recunoaștem toți. Să ne trăiți mulți ani sănătoși!”, i-a transmis primarul Dumitru Boroș sărbătoritului zilei de 22 noiembrie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.