Intervenție de amploare, vineri, 15 martie, pe strada Vasile Milea din Bârlad, unde echipaje de la Aquavas, ISU și Serviciul de Apărare Civilă al Primăriei Bârlad au muncit peste 6 ore pentru a desfunda rețeaua de canalizare. La intervenție a sosit și primarul Dumitru Boroș.

În cursul zilei, apa menajeră a refulat prin gurile de canal, inundând strada, moment în care Aquavas Bârlad a făcut primele intervenții.

Pe parcurs s-au alăturat cu motopompe și alte utilaje specifice atât Serviciul de Apărare Civilă al orașului, cât și ISU, dar acțiunea s-a dovedit a fi mai dificilă decât s-a crezut.

A fost nevoie de un utilaj mult mai performant, iar pentru acest lucru, Aquavas și Primăria Bârlad au apelat la serviciile unei firme private, dintr-un alt județ. Șansa a făcut ca aceasta să se afle la Bârlad în cursul zilei de ieri, la o lucrare similară pe strada Vasile Pârvan.

Cei peste 20 de muncitori implicați în intervenție au scos din țevi zeci de PET-uri, sticle, cutii de conserve, doze de bere și de suc, bolovani, moloz și chiar un cauciuc.

”Sunt mâhnit de această situație care a afectat un cartier întreg și care putea avea consecințe mult mai grave. Apa menajeră este o sursă de infecție și, revărsată pe stradă reprezintă un pericol. La fel de grav este faptul că sunt cheltuite sume uriașe pentru remedierea unor asemenea avarii care se tot repetă. Rețeaua de canalizare este înlocuită și modernizată aproape în tot orașul. Dacă cei câțiva cetățeni care aruncă gunoaie în canalizare nu înțeleg că nu au voie să facă acest lucru, atunci degeaba am cheltuit bani cu aceste proiecte de dezvoltare și tot degeaba am suportat atâta timp disconfortul săpăturilor. Este o pagubă pe care o suportă toți locuitorii Bârladului. Pentru câțiva oameni iresponsabili”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.