reabilitare gradina

În foarte scurt timp, lucrările de modernizare a Grădinii publice se vor termina, iar acest loc de relaxare, vechi de peste un secol și jumătate, vă căpăta o nouă înfățișare.
Practic, din spusele constructorului, în grădină mai sunt de amplasat doar 80 de stâlpi de iluminat și 15 pentru rețelele de internet prin Wi-Fi.
„Astăzi, deja au sosit stâlpii iar montajul va începe imediat ce pe aceștia se vor fixa corpurile de iluminat și celelalte componente. În paralel, s-a executat deja refacerea celor două intrări principale, cu tot cu parcarea de la sud, precum și înlocuirea rețelei vechi de iluminat, cu una prietenoasă cu mediul, mai lungă și mult mai economă. Aleile au acum o nouă configurație, mobilierul este nou, s-a terminat amenajarea a două bazine și a două locuri de joacă iar ca noutate continuăm amenajarea unei piațete a personalităților bârlădene. Pe scurt, în final vom avea o Grădină Publică în care bârlădenii vor regăsi și frumusețea sa tradițională, preluată din vechime, dar și oportunitățile oferite de vremurile actuale”, a informat primarul Dumitru Boroș.
Reamintim că Proiectul „Reabilitarea Grădinii Publice” are o valoare de 8,851 milioane lei (fără TVA). Cele mai importante lucrări au fost: montaj pavele pe aleile existente, alei noi, cu lespezi de piatră, pistă de alergat și pistă de bicicliști, teren de joacă, de 660 mp, cu ansambluri tematice și o mini-tiroliană, locuri pentru cățărat, „Piața personalităților bârlădene”, cu formă circulară, raza de 12 metri și montaj radial a 12 postamente din marmură pentru busturi (acestea din urmă vor fi adăugate ulterior), pergole din lemn stratificat, îmbrăcate în plante cățărătoare, bazine-lac, unul în suprafață de 320 mp, pentru ape pluviale iar altul, cu rol decorativ și de asigurare a irigării spațiilor verzi.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.