În sedința ordinară a Consiliului Local Municipal Bârlad, din data de 31 octombrie, echipa condusă de primarul Dumitru Boroș a mai făcut un pas important în demararea lucrărilor de reabilitare a clădirii în care funcționează prestigiosul Colegiu Național „Gheorghe Roșca Codreanu”.
După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, acum urmează predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Naționala de Investitii SA, pe baza de protocol, a amplasamentului unității de învățământ, aflat actualmente în proprietatea UAT Bârlad.
„Practic, vom preda către CNI terenul și construcția, în suprafață de 5.000 metri pătrați, din care suprafață construită la sol, reprezentată de clădirea liceului, 1.126 metri pătrați. În acest fel, obiectivul de investiții «Reabilitarea și restaurarea clădirii Colegiului National „Gh. Rosca Codreanu„» intră în linie dreaptă. Este un demers așteptat de foarte mult timp, atât de noi, cât mai ales de către cadrele didactice și elevii acestei unități de prestigiu din municipiul Bârlad. Sperăm ca, în viitorul apropiat, să vedem imobilul recăpătându-și grandoarea de altă dată!”, a precizat primarul Dumitru Boroș.
Reamintim că, numai în ultimii ani, s-au făcut nenumărate demersuri pentru începerea lucrărilor de reconsolidare a clădirii Colegiului, însă, din lipsă de fonduri și mai ales în contextul în care acesta funcționează într-un spațiu care este monument istoric, nu s-au găsit soluții de finanțare atât de rapidă pe cât și-ar fi dorit toată lumea. În prezent, imobilul se află într-o stare de degradare care avansează foarte repede. Valoare lucrărlor, conform indicatorilor aprobați în luna iulie a acestui an, este de circa 42 milioane lei, cu TVA.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.