Acasă Educatie ”Consilierii PSD vor rămâne în istoria Bârladului drept cei care s-au opus...

”Consilierii PSD vor rămâne în istoria Bârladului drept cei care s-au opus reabilitării termice a Liceului «Eminescu»”

0
În urma ședinței ordinare a Consiliului Local Bârlad, de vineri, 21 iulie 2023, în cadrul căreia a fost repus pe ordinea de zi proiectul de hotărâre care face posibilă depunerea cererii de fonduri europene necesare reabilitării termice a Liceului ”Mihai Eminescu” primarul Dumitru Boroș transmite următoarea informare:
🟢 ”Din păcate, consilierii PSD din perioada 2020 – 2024 vor rămâne în istoria Bârladului drept cei care s-au opus reabilitării termice a clădirii Liceului Eminescu.
🟢 Primul document pe care o instituție trebuie să îl dețină pentru a accesa fonduri europene este extrasul de carte funciară.
🟢 Pentru a obține acest document, era necesară corectarea erorii de măsurare a corpurilor clădirii.
🟢 Această eroare s-a strecurat ca urmare a informațiilor comunicate de fosta conducere a liceului, după o măsurătoare din ochi, domniile lor nefiind specialiști.
🟢 În momentul în care s-a efectuat o măsurătoare specializată, s-au stabilit dimensiunile exacte ale fiecăruia dintre corpurile clădirii și s-a impus corectarea schițelor.
🟢 Tocmai acest lucru a făcut obiectul proiectului de hotărâre pe care consilierii PSD l-au respins de două ori la rând FĂRĂ NICIUN ARGUMENT, în ciuda faptului că am subliniat de mai multe ori, în cadrul celor două ședințe, că fără a corecta schița nu vom putea accesa fonduri europene pentru reabilitarea termică a liceului.
🟢 La prima ședință consilierii PSD au motivat ba că scrisul e foarte mărunt, ba că nu înțeleg.
🟢 La a doua ședință nu au mai avut nimic de obiectat, dar au votat împotrivă.
🟢 Numele celor care au respins proiectul:
– Andrei Huiban
– Mircea Leonte
– Aneta Vasilache
– Ion Filip
– Doamna Gabriela Plăcintă a participat online exact până la acest proiect de hotărâre, după care a ieșit brusc din ședință. Domnul Sorin Răducanu nu a fost prezent.
Iată motivele pentru care era nevoie de sprijinirea demersurilor pentru reabilitarea termică a Liceului Eminescu:
🟢 Este cel mai mare consumator de curent electric și gaz metan din rețeaua școlară a județului
🟢 Generații întregi de elevi au tremurat de frig din cauza pierderilor de energie termică și alte mii de elevi ar urma să tremure dacă nu vom lua urgent măsuri
🟢 Ani de zile, vechile conduceri ale orașului – nici măcar în cei 16 ani când PSD a avut majoritate în CL – nu au făcut investiții care să reducă pierderile
🟢 Tot ce am reușit cu bani de la bugetul local, din 2016 până acum, a fost refacerea totală a acoperișului, pentru că și acela a fost lăsat să se degradeze nepermis în anii din urmă.
Proiectul de hotărâre a fost aprobat, în cele din urmă, cu votul următorilor consilieri, cărora le mulțumesc:
• de la PNL – Carmen Dima, Ioan Racoviță, Florin Ferlovici, Florin Palade, Liviu Luca, Iulian Mardare, Mihai Zugravu, Ionuț Pasat
• de la USR – Ana Maria Vintilă, Ovidiu Ciobotaru, Vlad Sîrbu
• de la ALDE – Corneliu Pleșu, Vasile Ivan
• consilier independent Bogdan Sârbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.