Cu decență, seriozitate, respect și mai ales cu multe emoții. Așa s-au prezentat, astăzi, cei șase componenți ai lotului național al României la kempo, toți elevi din Bârlad, campioni mondiali, invitați speciali ai primarului Dumitru Boroș și ai Consiliului Local Municipal Bârlad, la o întâlnire festivă aparte.

Însoțiți de antrenorul lor, sensei Alexandru Rotaru, sportivii bârlădeni au recunoscut că pășesc pentru prima dată în Sala de ședințe a Primăriei și că sunt onorați să răspundă afirmativ invitației venite direct din partea primarului Dumitru Boroș și a membrilor Consiliului Local, în semn de apreciere pentru rezultatele excepționale obținute la Campionatul Mondial de Kempo, care tocmai ce a avut loc în Antalya-Turcia. Alături de sportivi au fost și părinții unora dintre ei, la rândul lor vizibil de emoționați. Consiliul Local a fost reprezentat de Iulian Mardare, Andrei Huiban, Mircea Leonte, Liviu Luca, Mihai Zugravu și Cornel Pleșu. Ionuț Andrei, reprezentat al SC Rulmenți SA Bârlad, unul din agenții economici locali care au contribuit, alături de Consiliul Local Bârlad la acoperirea unei părți din costurile necesare deplasării sportivilor bârlădeni în Turcia, a fost, de asemenea, prezent la eveniment.

„Domnule primar, stimați membri ai Consiliului Local, în numele meu, al campionilor noștri și mai ales al părinților acestor minunați sportivi, de astăzi recunoscuți la nivel planetar, vreau să vă mulțumim pentru susținere, înțelegere și încrederea pe care ni le-ați arătat. Fără sprijinul dumneavoastră, probabil nici nu am fi putut fi, astăzi, prezenți aici, într-o companie care nu doar că ne onorează, dar care, mai ales, ne recunoaște munca și seriozitatea cu care ne-am implicat în participarea la cea mai mare competiție de kempo din lume. Putem spune, acum, că am confirmat pentru că noi, la rândul nostru, am tratat cu toată responsabilitatea acest important eveniment iar dumneavoastră ați avut încredere că putem. Iar acest lucru arată că vă cunoașteți foarte bine Bârladul și oamenii minunați și muncitori care sunt aici. Încă o dată, mulțumiri”, a spus în debutul întâlnirii sensei Alexandru Rotaru.

La rândul lor, consilierii locali prezenți au ținut să remarce statura de campioni a celor șase medaliați și să le mulțumească public, pentru susținere, părinților și cadrelor didactice care le-au fost alături și mai ales antrenorului lor.

„Avem datoria morală și chiar sacră de a ne susține copiii și de a-i îndruma mereu pe calea cea mai bună în viață. Colegilor din Consiliul Local le-a revenit sarcina de a ne încuviința să îi ajutăm pe acești copii minunați ai Bârladului, iar mie și Aparatului de specialitate de a găsi resursele pentru a putea să îi trimitem către un vis care, iată, s-a și îndeplinit. Am aflat cât ați muncit, câte ore și efort ați consumat în sala de antrenamente și mai ales la câte ați renunțat pentru performanță. Până la urmă, ați luptat pentru România și pentru Bârlad iar din acest punct de vedere ne-ați dovedit că orice efort pe care noi, cei care vă putem susține, merită să fie făcut ori de câte ori avem această posibilitate. Înțeleg că la această competiție mondială a urcat în ring și domnul antrenor Alexandru Rotaru, care a adus și el, la Bârlad, pentru România, o medalie de aur. Deci, la așa antrenor, așa elevi! Public, vă felicit și vă îndemn să nu renunțați niciodată la visele voastre, atât timp cât le tratați cu seriozitate și responsabilitate. Rezultatele muncii voastre fac cinste întregului oraș!”, le-a transmis primarul Dumitru Boroș noilor campioni mondiali.

Tabloul complet al campionilor arată astfel:

– Neagu Ștefania – doua medalii de aur și una de bronz – elevă în clasa a X-a, la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”

– Stoian Mara – două medalii de aur – elevă în clasa a V-a, la Școala gimnazială „George Tutoveanu”

– Pădure Cristian – doua medalii de aur și una de argint – elev în clasa a XI-a, la Liceul Tehnologic „Petru Rareș”

– Iacob Miruna – trei medalii de argint – elevă în clasa a VI-a, la Școala gimnazială „Manolache Costache Epureanu”

– Pădure Florin – o medalie de argint și una de bronz – elev în clasa a XI-a, la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”

– Socola Maria – doua medalii de bronz – elevă în clasa a VII-a, la Școala gimnazială „Vasile Pârvan”

– Sensei Rotaru Alexandru – o medalie de aur și una de bronz

În total, sportivii bârlădeni și-au adjudecat 17 din cele 20 de medalii puse „la bătaie” în cadrul celor trei probe la care au concurat!

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.