Cele zece autobuze electrice achiziționate de municipalitatea bârlădeană au intrat în probe pe trasee. Ieri au fost efectuate primele deplasări pe străzile Bârladului, inclusiv pe cele care vor fi incluse pe viitoarele rute de transport local în comun (Bulevardul Epureanu, Dragoș Vodă, Vasile Pârvan, Ioan Popescu, Col. Simionescu Sava, Paloda, Mihai Viteazul etc.).

Primarul Dumitru Boroș a fost prezent alături de echipa primăriei în primul autobuz electric supus probelor pe domeniul public.

”Mai mult decât experiența plăcută pe care mi-a oferit-o călătoria cu un mijloc de transport electric, am trăit mulțumirea deplină de a fi dus la bun sfârșit acest proiect. Nu a fost chiar simplu să construim de la zero serviciul public de transport în comun. Metaforic vorbind, când am pornit la drum, după 17 ani în care serviciul a fost efectuat de firme private, nu aveam nici măcar un șurub, darămite un autobuz. Acum avem microbuze și autobuze noi, panouri de afișaj electronic în stații, o autobază în construcție și urmează extinderea traseelor de transport pe străzi unde autobuzele nu au circulat niciodată”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Autobuzele electrice au dotări de ultimă generație, printre care prize de încărcare a telefonului, aer condiționat, rampe automate pentru îmbarcarea persoanelor cu dizabilități care se deplasează cu căruciorul, loc special pentru astfel de cărucioare etc.

Vă vom ține la curent cu detalii despre momentul în care autobuzele electrice vor intra pe trasee pentru a face transport de călători.

1 COMENTARIU

  1. Panourile de afisaj sunt „înghețate” de cca 3 saptamani cu acelasi text.
    Inainte de asta se spunea ca sunt „in teste” !!!
    Scrieti si articole critice, nu doar laude.
    Panourile alea au fost laudate de mai multe ori, dar nu fac nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.