Miercuri, 21 februarie, Executivul local a prezentat plenului Consiliului Local Municipal Bârlad proiectul de buget pentru anul în curs. Acesta a primit vot favorabil și va fi de 333,61 milioane lei. Cei mai mulți bani pleacă la investiții, respectiv 185,96 milioane lei

Pe capitole:
✅️Către învățământ, segment asumat de actuala administrație ca fiind unul din domeniile prioritare de investiții, se va aloca suma de 47,48 milioane lei.
✅️La sănătate, de asemenea o prioritate pentru administrația actuală, va ajunge suma de 23,17 milioane lei.
✅️Alte investiții importante, în cuantum de 115,31 milioane lei, se vor duce către finalizarea proiectelor de asfaltare în cartierele Munteni și Podeni, refacerea și întreținerea străzilor, reabilitarea Palatului Cultural, amenajarea unei noi parcări la Gradina publică, reabilitarea Casei „Cuza”, refacerea podului de pe strada Anastasie Panu, întocmirea Poriectului Tehnic pentru refacerea Bulevardului Republicii (Mobilitate Urbană, faza II), doua proiecte de semaforizare a străzilor (fazele II și III), deschiderea a două trasee de transport în comun spre comunele Zorleni și Grivița, amenajarea unui nou padoc pentru câinii fără stăpân, dar și pentru finalizarea proiectelor începute deja.
✅️Totodată, se vor aloca sume și pentru pregătirea unor noi proiecte, printre cele mai importante fiind un corp nou la spital și reabilitarea clădirilor liceelor „Gh. Roșca Codreanu” și „Mihai Eminescu”.
„Trebuie spus că bugetul din acest an nu a fost deloc ușor de constituit, având în vedere, în primul rând, numărul consistent de proiecte aflate deja în derulare, precum și cele care urmează să înceapă în curând. După cum se poate vedea, s-a acordat o atenție aparte sănătății și învățământului, fără a neglija segmentul de dezvoltare. Printre priorități rămâne, în continuare, infrastructura, fără a neglija însă, câtuși de puțin, celelalte capitole bugetare legate de funcționarea instituțiilor din subordine. Votul dat astăzi de membrii Consiliului Local ne sprijină în efortul nostru de a schimba în bine Bârladul, demers început încă din 2016. Vreau să le mulțumesc consilierilor pentru seriozitatea cu care au abordat și votat munca noastră de constituire a bugetului”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.