Urmare a vizitelor în teren, constructorii variantei de ocolire a municipiului Bârlad au anunțat stadiul lucrărilor la data de 02 octombrie, a.c. Vestea bună este că s-a lucrat intens în ultimele luni, astfel că obiectivul este realizat în proporție de peste 70%.
Prin urmare, se lucrează la pasajul de la km 0+405 m, unde se toarnă plăcile suprabetonate, la deschiderile 2 și 5, iar la pasajul de la km 1+630 m se montează instalația electrică pentru iluminatul exterior. La intersecția de la kilometrul 2, lucrările sunt sistate temporar. De asemenea, la pasajul de la km 5+305 m se toarnă plăci suprabetonate și se amenajează straturi de balastare pentru rampe, în timp ce la kilometrii 5+450 m și 5+600 m (zona DSVSA Vaslui) se execută lucrări de relocare a stației hidrometalice, respectiv a rețelelor electrice și de gaz. La pasajul de la km 6+705 m se toarnă plăcile suprabetonate de la deschiderea 1. Totodată, de la km 8+100 m până la km 8+900 m se execută șanțuri pentru rețelele pluviale și se lucrează la taluzarea terasamentelor, ca de altfel și pe distanța situată între km 9+100 m și km 10. Tot la km 10 au demarat lucrările la girație (zona Simila – Fabrica de oțet) și cele de relocare a rețelelor electrice și de gaz.
„Din constatările făcute în teren se lucrează pe toată lungimea variantei de ocolire. Personalul este mobilizat peste tot pe unde se fac lucrări complexe și, conform situației la moment, pe șantier lucrează acum 196 de muncitori și 62 de utilaje. Vreau să le mulțumesc pentru solicitudine doamnei Camelia Nicolae, de la X-Way Infrastructure și domnilor Cătălin Vișan, de la Concelex și Cătălin Urtoi, consilier al domnului ministru Grindeanu, care, vă asigur, își dau tot concursul pentru ca lucrările să meargă bine”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.