refacere pavele trotuar PMUD

Cel mai ambițios proiect de modernizare a Municipiului Bârlad, care prevede și ample lucrări de refacere a Bulevardului Epureanu și a străzii Vasile Pârvan, avansează spre sud cu modernizarea trotuarelor de pe Bulevardul Republicii.
Deja, pe ambele sensuri, a început reabilitarea, prin montaj de pavele și piste pentru biciclete, a trotuarelor de pe ambele sensuri distanța Centru – Confecții.
„Trotuarele de pe Republicii, după cum știm cu toții, se aflau într-o avansată stare de degradare. Schimbările sunt acum evidente, în special în jumătatea de nord a orașului, unde au apărut și primele piste de biciclete. Reamintesc că, încă din 2019, când, cu bani din bugetul local, am început refacerea trotuarelor de pe străzile care se intersectează cu Republicii, am spus că vrem ca această arteră cu trafic pietonal foarte ridicat să reprezinte o lucrare unitară și să facă legătura cu toate celelalte artere de pe stânga și de pe dreapta. Refacerea trotuarelor și amenajarea pistelor vor continua și de la Confecții, zonă pe care acum o abordează constructorul, spre sud, pe strada Tecuciului, până în zona Peco! În acest fel asigurăm o mobilitate urbană sporită, atât celor care folosesc bicicletele ca mijloc de deplasare, cât și pietonilor”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Lucrările de asfaltare desfășurate la așa-numitul „inel de mobilitate” (Bulevardul Epureanu – Nicolae Bălcescu – Dragoș Vodă – segment Mihai Eminescu – G-ral Vasile Milea – Mihai Viteazu – Col. Simionescu Sava – Ioan Popescu – Vasile Pârvan) prevăd și refacerea trotuarelor de pe aceste artere. Valoare Proiectului de Mobilitate Urbană (reabilitare străzi și trotuare, autobuze electrice și construire autobază) depășește 18,4 milioane euro.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.