De câteva zile, pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Bârlad a devenit funcțională opțiunea „Consultă stadiul solicitării”. În acest fel, se încheie un nou capitol din cadrul Proiectului „Dezvoltarea Capacitãtii Administrative a Municipiului Bârlad”.

Astfel, cu ajutorul acestei noi opțiuni, orice cetățean care depune o solicitare către primărie, doar prin introducerea numărului de înregistrare și al datei acesuia, poate vedea în timp real stadiul dosarului, precum și compartimentul căruia i s-a repartizat solicitarea spre a fi rezolvată. În acest fel sunt eliminate drumurile contribuabilor la sediul primăriei pentru a afla unde se află solicitarea depusă.

„Scopul acestui proiect este foarte simplu: simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației, prin introducerea de sisteme de calitate. Impactul este atât la nivelul funcționarilor publici, care își vor reduce considerabil timpii pierduți pentru prelucarea datelor de serviciu, cât mai ales la cel al cetățenilor, cărora, iată, li se oferă posibilitatea de a avea acces nelimitat la informații despre propriile solicitări. Efectiv, petentul poate vedea în timp real unde se află solicitare și modul în care a fost soluționată, la finalul procesului de lucru administrativ”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Cu o finanțare totală de peste 3,1 milioane lei, Proiectul „Dezvoltarea Capacitãtii Administrative a Municipiului Bârlad” și-a propus, pe lângă achiziționarea de echipamente IT de ultimă generație, cu soft-urile aferente (peste 20 de module informatice), și achiziționarea a două servere, dintre care unul dedicat site-ului instituției iar altul aplicațiilor. Cele două servere sunt deja integrate, astfel încât cetățenii să poată depune solicitări on-line, să primească răspunsuri și chiar documente în format electronic și, mai nou, să urmărească parcursul documentelor depuse la serviciile primăriei. Evident, odată cu implementarea proiectului a fost schimbată și interfața site-ului Primăriei Municipiului Bârlad.

Toate informațiile despre proiect pot fi consultate la următorul link:

https://www.primariabarlad.ro/storage/2019/01/Descriere-proiect-Dezvoltarea-Capacitatii-Administrative-a-Municipiului-Barlad.pdf?_gl=1*1rqp5we*_ga*NTk4MjE1NTQ4LjE2ODA3NjE0OTU.*_ga_XKW57WJB11*MTY5OTMzNDU3OC43LjEuMTY5OTMzNDY0Ni4wLjAuMA..*_ga_HQ5QXCQSNG*MTY5OTMzNDU3OC4xOC4xLjE2OTkzMzQ2NDYuMC4wLjA.&_ga=2.266714958.1192282351.1699334578-598215548.1680761495

„Trebuie reamintit că, la momentul depunerii acestui proiect pentru finanțare, Bârladul a fost printre primele orașe din țară care au făcut acest demers și care l-au și implementat. S-au parcurs toți pașii și inițiativa a devenit realitate! Chiar dacă în spațiul public nu s-a acordat suficientă atenție acestui important proiect, aș mai preciza că obiectivul investițional este implementat atât în beneficiul funcționarilor publici, dar mai ales al contribuabililor”, a mai declarat primarul Dumitru Boroș.

Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.