În scurt timp, întreg parcul auto destinat transportului public de călători, în care sunt incluse și autobuzele electrice recent achiziționate, se va muta aici.
Noua autobază se află pe amplasamentul fostului poligon auto, aproape de sensul giratoriu de la ieșirea din Bârlad (spre Tutova).
 În acest moment, firma constructoare lucrează la finisajele interioare și exterioare.
 Zilele următoare vor fi montate stațiile de încărcare pentru autobuzele electrice.
 Noul depou este compus din birouri și o zonă tehnică, ce cuprinde parcare pentru mijloacele de transport în comun, atelier de întreținere, spălătorie și stațiile de încărcare.
 Realizarea autobazei (13,9 milioane lei) este cel de-a treilea proiect din pachetul privind Mobilitatea urbană. Celelalte două proiecte sunt achiziționarea a 10 autobuze electrice (25 milioane lei) și asfaltarea și modernizarea celor mai circulate artere rutiere din Bârlad (peste 100 milioane lei).
O parte din aceste străzi vor fi incluse în rețeaua de transport public local. Este vorba de străzile Epureanu, Constantin Hamangiu (segment), Nicolae Bălcescu, Dragoș Vodă, Mihai Eminescu (segment), Vasile Milea, Mihai Viteazul, Col. Simionescu Sava, Popa Șapcă, Paloda, Ioan Popescu, Vasile Pârvan, Cpt. Grigore Ignat.
 Recent, echipele de constructori și de la Primăria Bârlad au stabilit în teren locurile viitoarelor stații de autobuz (38 la număr).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.