Bârladul a scăpat de cablurile aeriene de curent electric. Modernizarea rețelei de iluminat public, derulată cu fonduri europene, a bifat și eliminarea priveliștii neplăcute a cablurilor încâlcite, atârnate pe stâlpi, ce prezentau adesea un pericol pentru trecători.


În momentul de față, rețelele care mai pot fi observate aparțin operatorilor de telefonie/cablu/internet, aceștia urmând a finaliza îndepărtarea lor în zilele care urmează.
Primăria Bârlad le-a oferit operatorilor un termen mai larg de a-și organiza activitatea de eliminare a cablurilor, așa încât bârlădenii care beneficiază de aceste servicii să nu aibă de suferit.


”Și pentru acest proiect am traversat aproximativ un an de zgomote, praf și săpături, disconfort care ne-a afectat dinamica firească a vieții cotidiene. Mai există câteva proiecte – cel mai important fiind cel de modernizare a străzilor din cadrul Mobilității Urbane – care prelungesc în anumite zone ale orașului starea de disconfort. Le mulțumesc celor care au înțeles că fără a săpa nu am putut îngropa cabluri, fără a decoperta străzile de straturile peticite care au înghițit inutil miliarde lei timp de ani de zile, nu vom avea un asfalt trainic și că fără a scoate din pământ țevile putrede nu am putea pune unele noi”, a transmis primarul Dumitru Boroș.


Prin proiectul de modernizare a iluminatului public cu fonduri europene (2,2 milioane euro) au fost montate 1.261 de corpuri de iluminat, înlocuiți și montați 277 de stâlpi, pe 20 de străzi: Tecuciului, Vasile Milea, Bulevardul Primăverii, Bulevardul Epureanu, Dragoș-Vodă, Mihai Viteazul, Ioan Popescu, Cpt. Grigore Ignat, Vasile Pârvan, Paloda, Col. Simionescu Sava, Mihai Eminescu, Nicolae Bălcescu, Marcel Guguianu, Constantin Hamangiu, 1 Decembrie, Ștefan cel Mare, Bulevardul Republicii, Popa Șapcă și Fagului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.