Pentru a veni în sprijinul persoanelor fizice și juridice care, din varii motive, nu și-au achitat datoriile la bugetul local și au penalități de întârziere, din inițiativa primarului Dumitru Boroș, în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Bârlad, care a avut loc joi, 26 septembrie, consilierii locali au decis anularea acestora.
„Proiectul l-am inițiat ca urmare a situației total neplăcute în care se găsesc unii concetățeni, care nu din diverse motive, nu și-au mai plătit de mult timp obligațiile fiscale iar acum au penalități foarte mari. Așadar, având la îndemână acel important instrument numit Schema de ajutor de minimis, dar și cadrul legal de la nivel central, aprobat printr-o ordonanță a Guvernului României din 4 septembrie 2024, vom veni în întâmpinarea persoanelor fizice și juridice care înregistrează majorări de întârziere. Este pentru a treia oară când intervenim în eliminarea acestor penalități, atât pentru a ajuta cetățenii și persoanele fizice, cât și petru a ne asigura că, în continuare, bugetul loal este susținut. Beneficiarii trebuie să știe că vor beneficia de anularea penalităților calculate până la data de 31 august numai în condițiile în care își achită integral debitele pentru anul în curs, până la data de 25.11.2024. Prin urmare, îi sfătuim pe cei care știu că au astfel de datorii să se încadreze în acest termen pentru a nu mai plăti în plus. Încasările vor începe imediat ce această hotărâre a Consiliului Local Bârlad va primi viza de legalitate, lucru care sperăm să se întâmple până pe data de 01 octombrie”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Contribuabilii care pot beneficia de anularea majorărilor de întârziere sunt: persoanele fizice sau juridice, de drept public sau privat, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, persoane fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii liberale, unităţi administrativ-teritoriale sau subdiviziuni administrativ-teritoriale ori instituţii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.