Campania de reamenajare peisagistică a Grădinii Publice ”Mihail Sturdza” Bârlad, începută pe 25 noiembrie, este în plină desfășurare.
Până acum, au fost plantați câteva sute de puieți de arbori. La acțiune, li s-au alăturat lucrătorilor Serviciului Sere-Spații Verzi din cadrul primăriei, oficialități locale, precum și mai mulți cetățeni ai orașului.
Primarul Dumitru Boroș a ținut să-și lase propriul însemn în bătrâna oază verde a orașului, plantând 10 puieți de stejari, și nu doar unul, așa cum intenționase inițial. La fel au făcut senatorul Mihail Iulian Bîca, viceprimarul Ana-Maria Vintilă, precum și membri ai Consiliului Local Bârlad.
Și-au anunțat prezența și alți consilierii municipali, elevi ai școlilor și liceelor din Bârlad, funcționari ai primăriei.
Deși era planificat ca acțiunea să se deruleze doar în zilele de sâmbătă, s-a decis ca programul de plantări să se extindă și în timpul săptămânii. Așadar, până pe 20 decembrie, bârlădenii sunt așteptați în orice zi a săptămânii (exclusiv duminica) pentru a lua parte la această importantă acțiune civică, de ale cărei rezultate se vor putea bucura atât ei, familiile și prietenii lor, dar și generațiile care urmează.
”Grădina Publică pe care o știm cei din zilele de astăzi este munca celor din trecut, conducători ai urbei și voluntari. Fără implicarea lor, nu am fi avut parte de frumusețea și aerul curat din Grădină. Se cuvine ca și noi să contribuim la această moștenire, mai ales că zestrea verde pe care am preluat-o necesită refacere și împrospătare. Am înlăturat câteva sute de copacii bătrâni și uscați precum și cei care obturau imaginea statuii lui Enescu și venim în schimb cu 1.000 de puieți de arbori și arbuști, care vor face și mai atractiv acest cel mai longeviv loc de relaxare al bârlădenilor. Le mulțumesc celor care ni s-au alăturat și îi așteptăm și pe alții”, a transmis primarul Dumitru Boroș.
Reamintim că în urma analizei condițiilor de climă, lumină și sol, specialiștii în domeniul peisagistic au propus plantarea de arbuști din speciile: stejar, frasin, ulm, artar, salcâm, molid, pin, fag, salcie. Așadar, bârlădenii care vor să pună umărul pot alege dintre speciile enumerate.
Întrucât această contribuție nu este obligatorie, bârlădenii care doresc totuși să se alăture, pot veni doar pentru a planta material săditor deja achiziționat de autorități.