Bârladul a făcut un pas uriaș către investiția cea mai importantă din domeniul sănătății, după 50 de ani de la construirea clădirii principale a Spitalului Municipal ”Elena Beldiman”. Săptămâna aceasta, Ministerul Sănătății a emis Avizul de oportunitate necesar obținerii finanțării construcției unui nou corp de spital, care va aduce la un loc secțiile Pneumologie, Psihiatrie și Infecțioase.

Cu această ocazie, în cursul acestei dimineți, premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj adresat atât locuitorilor orașului, cât și primarului municipiului Bârlad, Dumitru Boroș.

“Consider că această investiție poate fi un model pentru toate orașele Moldovei. Este un exemplu de cooperare eficientă între autoritățile locale și cele centrale, în folosul cetățenilor. Atunci când un primar precum domnul Dumitru Boroș are o echipă valoroasă în jurul său și știe cum să colaboreze atât cu parlamentarii locali, cât și cu ministerele importante, rezultatul este unul impresionant, așa cum va fi acest corp nou de spital. Mă bucur că locuitorii din Bârlad vor beneficia de servicii medicale de calitate și nu ne vom opri aici. Fiindcă, în mod cert, primarul Dumitru Boroș nu se va opri aici și va veni cu noi proiecte de investiții majore care vor schimba viața orașului și a locutorilor săi”, este mesajul transmis de prim-ministrul României, Marcel Ciolacu.

La rândul său, primarul Boroș a subliniat importanța acestei investiții, cât și rolul decisiv pe care îl are sprijinul acordat de administrația de la București:

”Îi mulțumesc domnului prim-ministru Marcel Ciolacu, în numele bârlădenilor dar și al locuitorilor din comunele arondate municipiului nostru, care beneficiază în mod regulat de serviciile spitalului de la Bârlad. Deși este spital municipal, această unitate deservește atât comunele din jur, cât și pe cele din județele Galați și Bacău, aflate la mică distanță de noi. În total, anual este vorba de 200.000 de oameni tratați sau diagnosticați la Bârlad. Este pentru prima dată când o administrație centrală se apleacă asupra problemelor reale ale orașului nostru. Și nu vorbim doar de noul corp de spital, ci și de infrastructură (varianta ocolitoare), învățământ (liceele Codreanu, Eminescu si Scoala de Muzică). În egală măsură, le adresăm mulțumiri domnilor Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, și Alexandru Rogobete, secretar de stat la ministerul Sănătății. Contează, de asemenea, sprijinul susținut al domnului deputat Adrian Solomon și al domnului senator Mihail Iulian Bîca, precum și implicarea domnului Ciprian Feraru, managerul spitalului. Mă bucur de comunicarea excelentă și de coerența acțiunilor noastre, ca echipă, în ceea ce privește proiectele de dezvoltare ale Bârladului. Pentru mine, ca primar, este o satisfacție fără egal să pot lucra într-o echipă care trage în aceeași direcție și mai ales cu un sprijin atât de mare din partea autorităților centrale”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.